Anar a la Web de la Diputació de Castelló

El Club de Producte Castelló Ruta de Sabor de la Diputació supera els 500 membres

El Club de Producte Castelló Ruta de Sabor de la Diputació supera els 500 membres
13 de Juny de 2025

El Saló de Recepcions acull l'acte de lliurament de certificats de les noves adhesions de 26 entitats, “empreses que dia a dia fan un gran treball per a convertir la província de Castelló en un territori referent en la gastronomia”, subratlla el vicepresident i responsable de l'àrea de Turisme, Andrés Martínez.

El Club de Producte Castelló Ruta de Sabor de la Diputació supera els 500 membres.

El Saló de Recepcions del Palau Provincial ha acollit este matí l'acte en el qual s'ha fet lliurament de la certificació a les 26 noves empreses i entitats adherides a Castelló Ruta de Sabor, “un distintiu que identifica i diferència a les empreses i productors que, amb el seu treball, passió i excel·lència fan de la gastronomia castellonenca una experiència única”.

Amb estes paraules, el vicepresident i responsable de l'àrea de Turisme, Andrés Martínez, al costat del diputat de Desenvolupament Rural, Sergio Fornas, ha enaltit la marca gastronòmica Castelló Ruta de Sabor i ha felicitat les noves empreses adherides, que recentment han superat les auditories requerides, com a aval de qualitat, per a formar part d'este projecte que, en l'actualitat compta amb 504 membres, dels quals 341 són entitats i empreses turístiques i 136 són empresa del sector primari.

“504 raons per les quals hem de continuar treballant cada dia perquè este gran Club de Producte puga tindre encara més prestigi”, ha assenyalat Andrés Martínez.

En esta ocasió han sigut 13 productors i 13 entitats els que han entrat a formar part d'esta marca referencia de la cultura culinària mediterrània. El diputat de Desenvolupament Rural, Sergio Fornas, ha sigut l'encarregat de fer lliurament dels reconeixements als productors, mentres que el vicepresident Andrés Martínez ha fet lliurament a les entitats i s'ha referit al conjunt dels reconeguts com a “empreses que dia a dia fan una gran faena per a convertir la província de Castelló en un territori referent en la gastronomia”.

Per al vicepresident de la Diputació Provincial, “Castelló compta amb un rebost mediterrani immens, amb una varietat de productes locals d'alta qualitat, que gràcies a la marca gastronòmica, Castelló Ruta de Sabor, donem a conéixer als consumidors”. “Una marca que ens identifica com a territori”, ha afegit el responsable de l'àrea de Turisme.

En este sentit, Andrés Martínez ha destacat que “tant els ajuntaments, com les empreses de tot el sector turístic juguen un paper crucial en la promoció del turisme gastronòmic” i ha agraït el treball i compromís de totes les entitats hui presents en l'acte, assegurant que “gràcies a la seua dedicació, hui podem continuar creixent i avançant en esta gran marca com és Castelló Ruta de Sabor”.

Així mateix, ha reafirmat la importància de secundar i valorar als xicotets productors locals, “a eixos agricultors i pescadors que treballen cada dia incansablement per a portar a les nostres taules el millor de la la nostra terra, productes frescos i de temporada de gran qualitat”.

I ha insistit dient que “els turistes cada vegada trien el destí pensant a menjar bé. I a Castelló, saben que encerten, gràcies als nostres productors i als nostres cuiners, que donen vida a cada plat”.

 

Renovació del certificat

Durant el transcurs de l'acte, 34 empreses del sector turístic gastronòmic han renovat el seu certificat i a totes elles, el vicepresident de la Diputació de Castelló els ha fet lliurament d'un diploma acreditatiu.

Cada dos anys, les empreses que pertanyen al Club de Producte Castelló Ruta de Sabor passen una auditoria amb requisits per a la promoció del producte agroalimentari local més exigents amb l'objectiu de treballar en la millora contínua i que “els consumidors descobrisquen el nostre patrimoni alimentari i gastronòmic”.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador