La diputada Lluïsa Monferrer se cita amb representants de la Mancomunitat Espadà-Millars per a conéixer les necessitats dels i les joves i buscar vies de col·laboració entre administracions
La Diputació de Castelló, a través de l'àrea de Joventut que dirigeix Lluïsa Monferrer, manté la roda de contactes amb les mancomunitats de la província per a conéixer les necessitats de cadascuna i, així, activar el Pla Provincial de Joventut.
En aquesta ocasió, Monferrer ha estat amb representants de la Mancomunitat Espadà-Millars per a buscar vies de col·laboració entre administracions. Cal assenyalar que la diputada provincial ja va estar a Vilafranca i Benassal aquest estiu on es va reunir amb els tècnics de Joventut de les mancomunitats dels Ports i Alt Maestrat, respectivament. Així mateix, la previsió és reunir-se amb les mancomunitats que resten abans que acabe l'any.
La diputada responsable de l’àrea de Joventut ha assenyalat que, una vegada dissenyat el Pla Provincial per a les Polítiques de Joventut 2022-2024, “una de les línies que ens hem marcat des de la Diputació de Castelló és poder aplegar al màxim de joves possibles, i hem pensat començar per les mancomunitats perquè comprenen a molts municipis, i pensem que és una manera de poder aplegar als joves de la zona rural, alhora que tenir el major nombre de municipis consultats”.
A més a més, Monferrer ha destacat que la idea de fer-ho amb els tècnics de joventut “és perquè, al final, elles i ells son els que tenen enllaç directe amb aquest sector de la població, i el que volem és programar aquest pla d’una manera útil i productiva, consultant primer a cada zona, i poder escoltar les necessitats i les demandes que tenen, per a nosaltres poder treballar i fer una programació d'acord amb la situació real de cada part del territori”.
Cal recordar que la Diputació de Castelló ha posat en marxa el primer Pla Provincial per a les Polítiques de Joventut 2022-2024, una proposta per a dotar a l'administració provincial i a les entitats locals de ferramentes per a la planificació i el desenvolupament de polítiques públiques de joventut que ajuden a donar resposta a les necessitats dels joves i adolescents de la província, afavorint la seua participació en la presa de decisions sobre assumptes que els afecten.
El Pla Provincial de Joventut respon a l'objectiu que s'ha marcat l'equip de govern de comptar amb un document que determine què necessiten les persones joves de la província i què pot fer la institució provincial per atendre aquestes necessitats. Monferrer ha assenyalat que «ens endinsem en una nova etapa, en la qual hi haurà una major dotació econòmica per a impulsar polítiques de joventut, i en la qual pretenem construir una diputació pròxima i útil, també per a la joventut, amb capacitat per a posar en marxa projectes en els quals els adolescents i joves siguen protagonistes». A més a més, el Pla Provincial per a les Polítiques de Joventut 2022-2024 es desenvoluparà conjuntament amb els ajuntaments i mancomunitats, «sempre escoltant i fent partícips als joves», conclou la diputada provincial.
Cal assenyalar que la partida pressupostària de l’àrea de Joventut ha passat de 30.000 a 200.000 euros constatant així la clara aposta de la Diputació de Castelló per estar al costat de la joventut i atendre les seues necessitats.