El vicepresident i responsable de l'àrea Turística, Andrés Martínez, visita este esdeveniment de referència del sector de la truficultura, que durant tot el cap de setmana acull Benassal, i enaltix el valor de la tòfona negra com a “generador de riquesa a l'interior de la província de Castelló”.
La Diputació Provincial de Castelló reitera el seu suport a la XXI Mostra de la Trufa Negra de l’Alt Maestrat. “Un esdeveniment gastronòmic que convida a veïns i visitants a explorar la riquesa i les excel·lències d'este fong, el diamant negre”.
Així ho ha expressat el vicepresident i responsable de l'àrea Turística, Andrés Martínez, qui ha visitat este esdeveniment de referència del sector de la truficultura, que durant tot el cap de setmana omplirà d'activitats la localitat de Benassal, i ha enaltit el valor de la tòfona negra com a “generador de riquesa a l'interior de la província de Castelló”.
“Este preuat fong és el millor aliat per a frenar la despoblació i generar oportunitats en els municipis de Castelló”, ha assenyalat Andrés Martínez, qui ha posat en valor la importància d'esta fira, no sols per a posar en valor la tòfona negra, sinó també per a dinamitzar la comarca de l’Alt Maestrat i que “siga un veritable revulsiu per als nostres productors”.
“Des de la Diputació de Castelló treballem per a fer de la gastronomia un reclam turístic i de dinamització dels pobles de l'interior i, amb el suport a estes fires, ho aconseguim. Ajudem els pobles a generar noves oportunitats a través de la posada en valor i divulgació de la seua gastronomia i els seus productes”, ha assegurat Andrés Martínez.
En este sentit, el vicepresident de la Diputació de Castelló ha remarcat la llarga trajectòria de la Mostra de la Trufa Negra de l’Alt Maestrat “amb molts anys, molt consolidada i amb gran capacitat d'atracció de públic”, i ha reiterat el compromís de la institució “amb cada iniciativa que es posa en marxa en este territori per a impulsar el desenrotllament rural des d'una aposta decidida per la posada en valor i difusió dels nostres productes”.
El responsable de l’àrea Turística ha subratllat la qualitat dels productes agroalimentaris de la província, i ho ha fet assenyalant que “en esta terra podem estar orgullosos del que tenim, i presumir de la qualitat dels nostres productes, com la tòfona, un producte estrela i una gran icona de la nostra gastronomia”.
“La tòfona negra és el tresor amagat de Castelló Ruta de Sabor, un dels aliments més preuats de la gastronomia provincial, i en esta fira es pot adquirir tòfona fresca i productes derivats com formatges”, ha indicat Andrés Martínez.
En estes dos jornades, aquelles persones que visiten la població de l'Alt Maestrat podran conéixer, en els diferents estands disposats amb motiu de la fira, els secrets d'este benvolgut fong, degustar-lo i comprar productes de proximitat i de gran qualitat. Així mateix, la programació contempla ponències a càrrec d'experts, tallers, i un showcooking amb degustació a càrrec del xef Cristian Vielma, així com altres activitats que convertiran la cita gastronòmica en una experiència culinària de primer nivell.